Hexagon met Spiraal

In deze vormtekenles wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een hexagon met spiraal kunt tekenen. De naam hexagon is afgeleid van de Griekse woorden hex, wat ‘zes’ betekent, en gonia, wat ‘hoek’ betekent. Een hexagon is dan ook vorm met zes hoeken. Na het tekenen van de hexagonen kun je er verschillende spiralen in ontdekken en tekenen.

Voor wie is het materiaal?
Het tekenen van de hexagon met spiraal is bedoeld voor kinderen uit klas 6.

Hoe moet je dit materiaal gebruiken?
Voor het maken van deze geometrische vorm, heb je een passer en een lineaal nodig.
Ook heb je een potlood en papier minimaal zo groot als een A4’tje nodig. Een gum is ook handig, omdat je bij deze vorm precies moet werken. Ten slotte zijn verschillende kleurpotloden of krijtjes handig, om de spiralen duidelijk aan te geven. Dit filmpje dient als uitleg voor de zesdeklasser zelf, maar een ouder kan deze vorm ook samen met zijn kind maken.

Waar moet ik op letten als gebruiker?
Volg de instructies van het filmpje. Daar wordt alles uitgelegd en hoef je alleen maar de stappen te volgen. Je kunt het filmpje natuurlijk altijd tussendoor pauzeren of een stukje terugspoelen.

Het is een ontzettend leuke tekening die je eventueel ook samen kunt maken met iemand anders. Misschien vinden je ouders of broer(s) en zus(sen) het ook wel erg leuk?

Veel plezier!!

Met dank aan Jill – tweedejaars student aan de Vrijeschool Pabo.

Pin It on Pinterest

Share This