Leren breien

Wat is de bedoeling van het materiaal?

Dit boekje met breipatronen voor kinderen is bedoeld om kinderen enthousiast te maken voor breien. In een filmpje leg ik stap voor stap uit hoe je een lapje moet breien, van steken opzetten tot draadjes wegwerken.
Door het boekje hebben kinderen, eventueel met hulp van ouders, een leuk project om te gaan maken. Dit werkt motiverend om een breiwerkje af te maken.

Voor wie is het materiaal?

Het boekje is gemaakt voor kinderen van ongeveer 6-8 jaar, waarbij de meeste jongere kinderen hulp nodig zullen hebben. De meeste oudere kinderen kunnen zelfstandig (eventueel met hulp van het instructiefilmpje) aan de slag met een project.

Hoe moet je dit materiaal gebruiken?

Als een kind al kan breien, dan kan het kind een patroon uit het boekje kiezen. Ieder patroon is een eenvoudig lapje dat daarna veranderd wordt in iets leuks. Ik geef in het patroon aan hoe groot het lapje (ongeveer) moet zijn.
Als een kind extra instructie nodig heeft voor breien, staat er een klikbare link naar mijn filmpje in het boekje.
Jongere kinderen kunnen samen met een ouder naar het filmpje kijken. De ouder kan dan eventueel helpen met het opzetten van de steken, zodat het kind als eerste kan leren om de steken te breien.

Waar moet ik op letten als gebruiker?

Als een kind nog niet heeft leren breien, dan is het leuk om samen eerst een klein project te doen. De patronen staan ongeveer op volgorde van moeilijkheid in het boekje, dus het is goed om te beginnen met een armbandje, een korte boekenlegger of een vlindertje.

Voorin het boekje staat een lijstje met benodigdheden:
– Houten of bamboe breinaalden van 4 of 5 mm.
– Glad (niet pluizig of harig), lichtgekleurd breigaren.
– Een stompe stopnaald of maasnaald is nodig om de breiwerkjes in elkaar te zetten.
– Vulling voor de opgevulde breiwerkjes. De vulling kan speciale knuffelvulling zijn (te koop bij handwerkwinkels), maar je kan ook prima vullen met afgeknipte draadjes wol of lapjes stof.
– Voor de oogjes zijn meerdere opties: knutselvilt of wolvilt, zwarte knoopjes, speciale knuffel oogjes of een permanente zwarte stift.
– Een liniaal of meetlint om de werkjes op te meten.

Download het Leren Breien – Breipatronen voor Kinderen Ebook

Kijk ook eens op www.breistudiokim.nl met dank aan Kim Noordanus!

Pin It on Pinterest

Share This