Sir Ken Robinson

Voor vele misschien bekend, of misschien toch niet. Ik, Matthijs Siers ben in ieder geval een groot fan van zijn ’talks’ die vooral gaan over de noodzaak van een nieuwe kijk op onderwijs en verdrietig dat hij 21 augustus overleed. Zijn laatste talk: ‘The Call to Unite’ is ook zeer de moeite waard.

Sir Ken Robinson (Liverpool, 4 maart 1950 – 21 augustus 2020) was een Britse auteur, spreker en adviseur op het gebied van kunstonderwijs voor overheden, non-profitorganisaties, onderwijs- en culturele instellingen. Hij staat vooral bekend als internationaal expert en voorvechter van creativiteit en innovatie in het onderwijs en het bedrijfsleven.

Robinson studeerde van 1968 tot 1972 Engels en toneel aan de Universiteit van Leeds. In 1981 promoveerde hij aan de Universiteit van Londen op een proefschrift over theater en toneel in het onderwijs.

Van 1989 tot 2001 was hij hoogleraar (kunst)onderwijs aan de Universiteit van Warwick. In 1998 leidde Robinson een overheidscommissie in het Verenigd Koninkrijk over creativiteit, onderwijs en de economie. Hieruit vloeide in 1999 het zogenaamde Robinson Report voort met de titel All Our Futures: Creativity, Culture and Education. In 2003 werd hij geridderd voor zijn verdiensten voor het onderwijs en de kunsten.

In februari 2006 hield hij op de TED-conferentie in Californië een inleiding over de noodzaak van creativiteit in het onderwijs die uitgroeide tot de best bekeken ‘TED-talk’.

sirkenrobinson.com

 

Do schools kill creativity? | Sir Ken Robinson

 

Changing Educational Paradigms | Sir Ken Robinson

 

 

Bron: Wikipedia over Sir Ken Robinson

Pin It on Pinterest

Share This