Kolam tekenen

In het filmpje wordt een vormtekenles gegeven waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een Kolam kan tekenen. Een kolam is een Indiase tekenvorm die wordt gebruikt om boze geesten te weren in huizen en tempels. “Kolams zijn als het ware magische, labyrint-achtige mandala’s die door de eindeloze, gecompliceerde windingen de boze geesten verwarren, waardoor hen de toegang tot het huis of de tempel onmogelijk wordt gemaakt.” ~ Hannie de Jong

Deze kolam bestaat uit zes verschillende figuren. Het is een ontzettend leuke vormtekening die je ook gezellig samen kan maken met iemand anders. Misschien vinden je ouders of broer(s) en zus(sen) het ook wel leuk?

Voor wie is het materiaal?
De vormtekenles is gemaakt voor de kinderen in klas 5.

Hoe moet je dit materiaal gebruiken?
Wat heb je nodig: krijtjes of kleurpotloden en het liefst A3 papier of groter, maar ga lekker aan de slag met materialen die je thuis hebt :-). Gebruik dit filmpje als uitleg, of kijk als ouders het filmpje en leg het zelf uit aan jouw kind(eren).

Waar moet ik op letten als gebruiker?
Volg de instructies van het filmpje. Daarin wordt alles uitgelegd, je hoeft alleen maar de stappen te volgen voor het tekenen van een kolam.

Veel plezier!!

Met dank aan Mara – tweedejaars student van aan de Vrijeschool Pabo

Pin It on Pinterest

Share This