Tips voor materiaal delen

Beantwoord vier vragen. Deze worden gebruikt in de begeleidende tekst VOOR BOVEN HET MATERIAAL op de website
  1. Wat is de bedoeling/het doel van het materiaal?
  2. Voor wie is het materiaal (wie moet het bekijken/lezen/ beluisteren)?
  3. Hoe moet je dit materiaal gebruiken?
  4. Waar moet ik op letten als gebruiker?

Zonder duidelijke antwoorden op bovenstaande vragen kunnen we het materiaal niet plaatsten. Je kunt dit ook eerst in Word typen en dan later knippen en plakken in onderstaande formulier. Succes! Even bellen met Matthijs (06-53524214) mag altijd.

Achtergrond muziek

Achtergrond muziek in je video of presentatie kan prachtig zijn maar heeft soms ook nadelen.

  • De muziek kan (als het niet je eigen muziek is, qua smaak) afleiden van waar het nu echt om gaat.
  • Op veel muziek stukken rusten auteursrechten, Youtube (en waarschijnlijk Vimeo ook) herkennen deze muziek en beperken meteen de mogelijkheden van de geuploade video.
  • Maak je (achtergrond-) muziek zelf!
Versturen per les-eenheid

Het is heel fijn wanneer je materiaal wil delen, dat je dit per les eenheid doet. Zo is het aan de website kant makkelijk en behapbaar te verwerken. Waar bestaat zo’n les-eenheid dan minimaal uit?

  • Een afbeelding (liefst min  800x600px dan is het nooit te klein en maximaal 100 kb groot) die past bij je les. De afbeelding word gebruikt bij de weergave en herkenning van je les. Bij mijn heemkunde les heb ik bijvoorbeeld mijzelf met Sequoia boom gefotografeerd.
  • Een beschrijving voor diegene die het kind thuis begeleid. In veel gevallen voor de juf of meester dus (en nu ook voor de ouders die hun kind helpen bij de opdracht).
  • Welke klas welke categorie (zie onderstaand formulier).
  • Een goede titel voor je les of activiteit.
  • Als je de mogelijkheid hebt, kies dan voor je film een bestandsformaat dat niet te groot wordt.  MP4 is heel geschikt dacht ik. Andere formaten kunnen ook. Op een computerscherm thuis kijkt het het fijnst als je video in landschapsformaat is opgenomen.
Verzenden / Uploaden

Wanneer je het onderstaande formulier invult hebben we al heel veel informatie, super! De bestanden (diverse soorten zoals film, geluid, tekst, begeleidende afbeelding enzovoorts) kunnen via Wetransfer.com worden verzonden, probeer de materialen niet te groot te maken maximaal circa 500MB (1 of meer GIG zorgt ervoor dat het uploaden van een filmpje naar bijvoorbeeld Youtube lang duurt, dan kost het de medewerkers van Vrijeschoolonline veel tijd). Je hebt bij Wetransfer.com de mogelijkheid om een url / link te versturen. Plak die link in het onderstaande formulier bij “Wetransfer link plakken”.  Jij krijgt dan zelfs berichtje van Wetransfer wanneer we met jouw les, bezig zijn.

Wordt deelgenoot

Bevat jouw upload hieronder straks minimaal het volgende (vink beiden aan om de Wetransfer downloadlink te kunnen plakken)?

Categorie

Welke klas

4 + 13 =

Pin It on Pinterest

Share This